Koruna oslabila proti pondělí, zároveň ale mazala sváteční ztráty

09.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Česká měna dnes končila k euru i dolaru slabší než v pondělí před státním svátkem. Zároveň ale umazala ztráty, které během svátku nabrala na zahraničních trzích. V 17:00 se obchodovala na 25,58 Kč/EUR a 21,60 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

\"Jak už bývá v posledním období zvykem, během svátků a zavřeného lokálního trhu má koruna tendenci oslabovat. Tak tomu bylo i včera (v úterý). Dnešek pak byl ve znamení návratu hráčů na tuzemský trh a posilování koruny,\" uvedl hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek. Ráno podle něj česká měna začínala nad 25,60 Kč/EUR.

Ve větším posílení proti ranním hodnotám koruně zabránila horší čísla březnové bilance tuzemského zahraničního obchodu, doplnil Vejmělek. Přebytek zahraničního obchodu Česka v březnu meziročně klesl o šest miliard na 18,7 miliardy korun.

\"Koruna za dnešek předvedla pouze pár menších pohybů, aby ve výsledku zůstala blízko 25,60 za euro,\" podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Podle hlavního analytika z Roklen 24 Jana Berky české měně ke zpevnění z ranních na zavírací hodnoty pomohlo zvýšení objemu obchodů a také to, že část investorů se opět přesunula od dolaru k euru. Spolu s korunou to podpořilo i polský zlotý a maďarský forint, dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,53 25,58 Kč/USD 21,42 21,60

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK