Firma Siko otevřela novou centrálu za 300 milionů Kč

17.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Čimelice (Písecko) 17. května (ČTK) - Největší český prodejce koupelnového vybavení Siko dnes slavnostně otevřel v Čimelicích na Písecku přestavěnou centrálu se showroomem a vzorkovnou s plochou 2400 metrů čtverečních. Firma do stavby během tří let investovala přes 300 milionů korun. Jde o součást letošních investic, které dosáhnou půl miliardy. ČTK to dnes řekl generální ředitel Siko Tomáš Vala. Firma má v 53 pobočkách 850 zaměstnanců.

Podle Valových předběžných odhadů bude mít Siko za loňský rok tržby 3,3 miliardy Kč a zisk EBITDA 470 milionů. Předloni měla firma konsolidované tržby 3,2 miliardy Kč a konsolidovaný zisk EBITDA 182,1 milionu.

Nová administrativní budova je postavena v nízkoenergetickém standardu, aby minimalizovala uhlíkovou stopu firmy. \"Chtěli jsme rekonstruovat původní prostory, ale pak jsme se rozhodli pro radikální řešení: postavit zcela novou budovu. Přizvali jsme renomované architekty z Atelieru Kunc a společně se rozhodli postavit centrálu jako rodinnou kancelář,\" řekl Vala.

Nová administrativní budova má v přízemí novou prodejnu zaměřenou na sladěné styly kuchyní i koupelen. Letošní novinkou je Skandinávský styl. Prodejna o velikosti 1650 metrů čtverečních nabízí chytré toalety, které lze ovládat aplikací z mobilu, ukázky vodovodních baterií, které umí vytvářet i perlivou vodu, nebo z nich teče rovnou horká voda na čaj.

Jak uvedla Lenka Lehečková z marketingu firmy, v nové centrále je pro zaměstnance i několik samoobslužných kaváren, odpočinkové zóny, novinkou je jídelna s letní terasou. Siko chce, aby kancelářská budova byla i cílem zábavy čimelických obyvatel, proto postaví dětské hřiště.

Firma podle Valy posiluje pozici na kuchyňském trhu. \"Jako jediní na trhu máme kvalitní německé designové kuchyně skladem s možností odebrat je ihned. Navíc jsou jednotlivé skříňky již smontované,\" řekl Vala.

Nově dokončený sklad má kapacitu 100.000 palet.

Siko letos investuje přes půl miliardy. Kromě otevření tří nových poboček i do zlepšení existujících. \"Nyní se zásadně přestavuje prodejna na Černém Mostě,\" řekla Lehečková.

Firmu založila v roce 1991 Jaroslava Valová. Podnikat začala v obývacím pokoji. Dnes má firma v ČR a na Slovensku 850 zaměstnanců a 53 prodejen. Průměrná měsíční hrubá mzda loni za leden až srpen byla 33.050 Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK