Stanice metra A Muzeum bude plně zprovozněna 21. května

18.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. května (ČTK) - Stanice pražského metra A Muzeum bude pro cestující po rekonstrukci plně otevřena v pondělí 21. května. ČTK to dnes řekla mluvčí dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková. V následujících měsících ještě chystá dopravní podnik dvě víkendové výluky. Stanici dopravní podnik opravuje od loňska. Rovněž rekonstruuje eskalátory ve stanicích metra B Anděl a Náměstí Republiky. Loni byla kompletně opravena stanice Jinonice.

\"Dnes dopoledne proběhla závěrečná kontrolní prohlídka stavby, a to odborem dopravních agend magistrátu a hasičského záchranného sboru. Prohlídka dopadla úspěšně a z hlediska legislativy je druhá kolej schopna provozu s cestujícími od 21. května od ranního výjezdu vlaků,\" řekla Řehková. Další práce ve stanici bude podnik dělat ještě v létě, cestujících se už ale nedotknou.

Od letošního ledna ve stanici Muzeum na trase A vlaky nezastavují ve směru na Nemocnici Motol, před tím stanici téměř půl roku projížděly v opačném směru. \"V následujících měsících veřejnost čekají ještě dvě víkendové uzavírky této stanice, a to 23. až 24. června a 21. až 22. července,\" dodala Řehková.

Opravované eskalátory ve stanici Anděl by měly být zprovozněny v polovině letošního června. Na Náměstí Republiky je DPP spustí od 3. září. Letos by měla začít rekonstrukce schodů na Karlově náměstí. Tady přesný termín zahájení prací ještě nebyl stanoven.

Pražské metro zahrnuje 61 stanic na třech linkách. Celková délka všech tří linek překračuje 66 kilometrů. V roce 2016 tvořil vozový park metra 730 vozidel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK