Kam investovat, když máte pár tisíc měsíčně

19.02.2024 | , sype.to
Komerční sdělení


Každý měsíc našetříte dva tři tisíce, které byste rádi nechali vydělávat? Ale klasické penzijní spoření vás neláká a kryptoměna také ne, protože je na vás moc virtuální? Zkuste investovat do nemovitostí.

Zdroj: sypeto.cz

Za tuhle částku si sice investiční byt nepořídíte, ale můžete se spolupodílet na developerském projektu. Výhodou je slušný výnos, fakt, že si můžete vybrat konkrétní projekt a sledovat, jak si vede, a jednoduchost a rychlost celého investování. Zvládnete to navíc napřímo bez obchodníka i banky a předem si spočítáte, kolik na tom vyděláte. 

Zajímavý úrok? Zatím ano

Dalším důvodem, proč začít investovat právě teď, jsou stále ještě slušné úroky. „Na sype.to nabízíme u jednotlivých investičních projektů výnos 10 až 12 %. Tyhle úroky tady ale nebudou věčně, protože se předpokládá, že ČNB bude v letošním roce pokračovat ve snižování úrokové sazby. Na to budou reagovat banky, což už se i reálně děje. A to se následně odrazí i na sazbách investičních produktů,“ vysvětluje Petr Rys, CEO online platformy sype.to. 

Učit se investovat a budovat si postupně portfolio je navíc možné v každém věku. „Platí, že čas hraje pro vás. Čím dříve začnete, tím víc na tom vyděláte. Ale máme i šedesátileté klienty. Někteří si chtěli tenhle způsob investování vyzkoušet, jiní chtěli rozšířit portfolio o další zajímavý produkt,“ popisuje Petr Rys s tím, že výnosy v sype.to může investor reinvestovat a využít tak efektu složeného úročení. Jinými slovy získávat úrok nejen z vložené částky, ale i z již vydělaných úroků. 

Viditelný výsledek

Investice do developerských projektů bývají oblíbené také z toho důvodu, že můžete sledovat, do čeho konkrétního své peníze posíláte. „Sype.to se hodně věnuje rekonstrukcím a obnovám stávajících projektů. Je to v souladu s udržitelností a urbanismem, navíc málokdo se chce dívat na chátrající budovy ve městech. Jednoho investora například nadchlo, že jeden z nabízených projektů má nedaleko svého bydliště. Jednak fandí tomu, aby se objekt zrekonstruoval, jednak může naživo sledovat, jak rekonstrukce probíhá. Investoři, kteří to mají daleko, zase vidí vývoj svého projektu na webu,“ dodává Petr Rys.

Kvalitní investiční platforma by měla i vzdělávat. Například prostřednictvím článků, podcastů, postů na sociálních sítích… Je proto dobré, když za platformou stojí zkušený investor, který může své zkušenosti předávat dál. „V sype.to máme pana Šimona Vorla, který se v realitách pohybuje desítky let a trhu rozumí jako málokdo. Jednotlivé developerské projekty pečlivě vybírá a investoři participují na již poskytnutém úvěru se zajištěním. Rádi bychom ale postupně oslovili i další developery a nabízeli také jejich projekty formou klasického crowdfundingu,“ poodhaluje Petr Rys plány do budoucna. Investoři tak budou moci vybírat z ještě větší nabídky. 

Investovat můžete pravidelně i jednorázově, můžete si zvolit dobu investování i konkrétní projekt, a vše zvládnete sami online: stačí si založit účet, ověřit identitu, vložit peníze a začít. 
Více informací najdete na sypeto.cz


 
 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení