Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

EU trápí toxická aktiva

EU trápí toxická aktiva

Finance.cz, 2009-02-10 13:52:41

Evropská unie chce ujasnit pravidla pro ohodnocování a převádění tzv. toxických aktiv bank státem. Ministři financí zemí EU se podle diplomatů shodli na potřebě postupovat v této věci společně, aby se zabránilo pokřivením trhu. Ministři se pod taktovou Miroslava Kalouska podle slovenského zástupce Jána Počiatka pověřili Evropskou komisi a Evropskou centrální banku, aby přišly s návrhy řešení. Přijatelná východiska se prý ale nebudou hledat snadno.

"Jde o velmi citlivé téma. Myslím si, že...dnes určitě nebude rozhodnuto o jednotné metodice," řekl před začátkem jednání i Kalousek.

Toxická, porušená či nezdravá aktiva mají výrazně nižší hodnotu, než za kolik je banky pořídily. Problém je podle Počiatka například v tom, že nyní nelze říct, kolik aktiv přesně nyní pod takovou nálepku spadá.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.02.2009

13:52 - EU trápí toxická aktivaEvropská unie chce ujasnit pravidla pro ohodnocování a převádění tzv. toxických aktiv bank státem.

16:19 - Po zlatu je poptávkaInvestoři v současné době nakupují rekordní objemy zlata, převážně na úkor rizikovějších investic.

15:03 - Pojistný trh mírně zpomalil, stále však rostlPředběžné výsledky ČAP za loňský rok svědčí o stabilitě pojistného trhu.

Reklama
   
Poradna finance.cz

Zobrazit další dotazy
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz