Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Pojistný trh mírně zpomalil, stále však rostl

Pojistný trh mírně zpomalil, stále však rostl

Finance.cz, 2009-02-10 15:03:53

Předběžné výsledky ČAP za loňský rok svědčí o stabilitě pojistného trhu. Po nadprůměrně úspěšném období v roce 2007 vykazuje celkové předepsané pojistné nárůst téměř 5 %. Finanční ani hospodářská krize se tak do pojišťovnictví v roce 2008 zásadně nepromítla.

Tempo růstu životního (+4,5 %) a neživotního pojištění (+5,2%) se v roce 2008 téměř vyrovnalo: rozdíl tak činí pouhých 0,7 %. Běžně placené životní pojištění významně vzrostlo jak v rámci celkového předepsaného pojistného (+7,9 %), tak i v oblasti obchodní produkce, tj. v objemu smluv (v Kč) uzavřených v roce 2008 (+ 13,3 %).

„I přes oslabení finančního sektoru celosvětovou finanční a ekonomickou krizí lze předběžné výsledky za rok 2008 hodnotit jako stabilní a příznivé,“ konstatuje výkonný ředitel ČAP Tomáš Síkora: „Přesto se v následujícím období zpomalení hospodářského růstu zřejmě nevyhne ani pojišťovnictví.“ Meziroční index 2008/2007 zaznamenal 4,9% růst proti více než 8% dynamice z roku předešlého. Aktuální výsledky všech členských pojišťoven ČAP se však i nadále pohybují v příznivých číslech.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.02.2009

13:52 - EU trápí toxická aktivaEvropská unie chce ujasnit pravidla pro ohodnocování a převádění tzv. toxických aktiv bank státem.

16:19 - Po zlatu je poptávkaInvestoři v současné době nakupují rekordní objemy zlata, převážně na úkor rizikovějších investic.

15:03 - Pojistný trh mírně zpomalil, stále však rostlPředběžné výsledky ČAP za loňský rok svědčí o stabilitě pojistného trhu.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz