Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Po zlatu je poptávka

Po zlatu je poptávka

Finance.cz, 2009-02-10 16:19:13

Investoři v současné době nakupují rekordní objemy zlata, převážně na úkor rizikovějších investic. Ty opouštějí ze strachu, jak hluboké budou dopady současné finanční a hospodářské krize. Některé mincovny tak razí mnohem vyšší objemy zlatých mincí než ještě před rokem.

Prodávají se hlavně zlaté mince a pruty. Například americké ministerstvo financí v lednu prodalo populární zlaté mince s americkým orlem ve znaku v objemu 92.000 troyských uncí. To je skoro čtyřikrát tolik, co prodal odbor ministerstva U.S. Mint ve stejném období loni. Je to i více, než se prodalo za celé první pololetí 2007.

Mincovny v jiných zemích mají podobné zkušenosti. "Velké nákupy mincí jsou zřejmě tou poslední známkou, že nákup zlata plní roli bezpečného přístavu," podotkl analytik trhu drahých kovů ve finančním ústavu UBS John Reade.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 10.02.2009

13:52 - EU trápí toxická aktivaEvropská unie chce ujasnit pravidla pro ohodnocování a převádění tzv. toxických aktiv bank státem.

16:19 - Po zlatu je poptávkaInvestoři v současné době nakupují rekordní objemy zlata, převážně na úkor rizikovějších investic.

15:03 - Pojistný trh mírně zpomalil, stále však rostlPředběžné výsledky ČAP za loňský rok svědčí o stabilitě pojistného trhu.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz