Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Platy na Wall Street letos asi vzrostou na nový rekord

Platy na Wall Street letos asi vzrostou na nový rekord

Finance.cz, 2010-10-13 13:29:18

Bankéři na Wall Street si v letošním roce asi vydělají nejvíce v historii. Ukazuje to studie ekonomického listu The Wall Street Journal (WSJ). Podle něj si finančníci v úhrnu přijdou až na 144 miliard dolarů (zhruba 2,6 bilionu Kč). Rekord by tak padl druhým rokem po sobě.

Studie se opírá o výpočty ve zhruba třech desítkách firem, jejichž akcie se obchodují na veřejných trzích. Jsou mezi nimi makléřské firmy i podniky, které nabízejí investiční služby. Tedy banky, hedgeové fondy nebo správcovské společnosti či organizátoři trhů cenných papírů.

Loni se celkový objem vyplacených platů a bonusů na Wall Street vyšplhal na 139 miliard dolarů. Pokud se letos platy zvýší, jak předpokládá studie WSJ, bude to proti loňsku růst asi o čtyři procenta. Ze 35 firem, které bral WSJ v úvahu, se počítá se zvýšením platů ve 26.

Zisky finančních společností na Wall Street se během finanční krize sice výrazně snížily, skutečnou krizi měl ale Wall Street jen v roce 2008. Letos by se měly zisky pohybovat kolem 61,3 miliardy dolarů (přibližně 1,1 bilionu Kč). To bude pořád ještě asi o 20 procent méně než v rekordním roce 2006. Tehdy zisky v úhrnu dosáhly 82 miliard dolarů (asi 1,5 bilionu Kč). Za stejné období se celková kompenzace pro zaměstnance zvýšila o 23 procent.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 13.10.2010

13:29 - Platy na Wall Street letos asi vzrostou na nový rekordUkazuje to studie ekonomického listu The Wall Street Journal. Podle něj si finančníci v úhrnu přijdou až na 144 miliard dolarů (zhruba 2,6 bilionu Kč).

07:38 - Goldman Sachs zvýšil cílovou cenu zlata o 20 % na 1650 dolarůBanku k tomu vedou vyhlídky slabého oživení americké ekonomiky a nízké úrokové sazby.

15:26 - Přebytek zahraničního obchodu Číny mírně klesl, silně roste dovozTo svědčí o tom, že Čína se mění a je čím dál méně závislá na vývozu. Čína tak potvrzuje, že táhne zbytek světa z recese.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz