Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Nezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordních 12,2 pct

Nezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordních 12,2 pct

Finance.cz, 2010-11-11 12:45:06

Nezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordní míru 12,2 procenta. Počet nezaměstnaných meziročně stoupl o více než třetinu, také na rekord. K propouštění vedla úsporná opatření, protože země musí snížit rozpočtový deficit a zadlužení, připomněl dnes její statistický úřad.

V červenci byla nezaměstnanost v Řecku na 12 procentech a loni v srpnu na devíti. Aktuální údaj je nejvyšší od roku 2004, kdy země začala měsíční statistiky zpracovávat. Počet nezaměstnaných stoupl meziročně o 35 procent a dostal se nad 613.000.

Předpokládá se, že řecký trh práce čeká těžké období, protože řecká ekonomika prochází nejhlubší hospodářskou recesí za téměř 40 let. Částečně to způsobila i potřeba úsporných opatření, aby se finance státu daly do pořádku a země se vyhnula platební neschopnosti. Přinutila ji k tomu pomoc od Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Evropské unie za 110 miliard eur (asi 2,7 bilionu Kč).

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 11.11.2010

08:41 - Titul Excelentní firma získala společnost AramarkVe Španělském sále byly včera předány prestižní ocenění Excelentní firma/organizace a Společensky odpovědná firma.

12:45 - Nezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordních 12,2 pctNezaměstnanost v Řecku vzrostla za srpen na rekordní míru 12,2 procenta.

09:27 - Podniky v ČR a SR jsou v Evropě nejproduktivnějšíPodniky v zemích střední a východní Evropy dosahují dvakrát vyšších kapitálových výnosů než firmy u západních sousedů a jsou i výrazně méně zadlužené.

Reklama
   
Zajímavé štítky

Zobrazit další štítky
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz