Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Německo ve 3.čtvrtletí zpomalilo růst kvůli stavebnictví a vývozu

Německo ve 3.čtvrtletí zpomalilo růst kvůli stavebnictví a vývozu

Finance.cz, 2010-11-23 09:45:56

Růst německé ekonomiky ve třetím čtvrtletí zeslábl v mezičtvrtletním srovnání na 0,7 procenta z dvacetiletého maxima 2,3 procenta ve druhém čtvrtletí. Oznámil to dnes spolkový statistický úřad, který tím potvrdil předběžné údaje z první poloviny měsíce. Ve zpřesněné zprávě označil úřad za hlavní příčiny zpomalení růstu hrubého domácího produktu pokles stavebních investic a oslabení růstu vývozu. Úřad také potvrdil, že meziroční tempo růstu zůstalo na vysoké úrovni 3,9 procenta po předchozích 4,3 procenta.

Příspěvek celkové domácí poptávky k mezičtvrtletnímu růstu se výrazně snížil na 0,4 procenta z 1,8 procenta ve druhém čtvrtletí. Způsobilo to snížení příspěvku hrubých kapitálových investic na 0,2 procenta z jednoho procenta. To bylo důsledkem mezičtvrtletního poklesu stavebních investic o 0,4 procenta, který následoval po růstu o 6,9 procenta v předešlém čtvrtletí.

Růst oslabily i zásoby, jejichž příspěvek byl v posledním čtvrtletí negativní v míře -0,3 procenta po pozitivních 0,7 procenta v předešlých třech měsících. Příspěvek soukromé spotřeby zůstal na 0,3 procenta, zatímco veřejná spotřeba přispěla k růstu 0,2 procenta po negativním vlivu -0,2 procenta v jarním čtvrtletí.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 23.11.2010

15:21 - Praha bude příští rok v hledáčku realitních investorůVyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila poradenská společnost Colliers International.

09:45 - Německo ve 3.čtvrtletí zpomalilo růst kvůli stavebnictví a vývozu německé ekonomiky ve třetím čtvrtletí zeslábl v mezičtvrtletním srovnání na 0,7 procenta z dvacetiletého maxima 2,3 procenta ve druhém čtvrtletí.

10:38 - Tesco plánuje expanzi ve střední a východní EvropěTesco hodlá během příštích pěti let téměř zdvojnásobit své prodejní prostory ve střední a východní Evropě na 4,1 milionu metrů čtverečních ze současných zhruba 2,2 milionu.

Reklama
   
Rejstříky - subjekty

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - osoby

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - subjekty

        Rejstriky.finance.cz
        Rejstříky - adresy

          Rejstriky.finance.cz