Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace

Praha bude příští rok v hledáčku realitních investorů

Praha bude příští rok v hledáčku realitních investorů

Finance.cz, 2010-11-23 15:21:00

Praha bude v roce 2011 spolu s Moskvou, Bukureští a Kyjevem pravděpodobně patřit ve střední a východní Evropě mezi nejatraktivnější cíle realitních investorů. Nejlákavější je v regionu pro investory do nemovitostí Varšava. Vyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila poradenská společnost Colliers International.

Podle výsledků průzkumu panuje v akvizičních odděleních dotazovaných společností značný optimismus. Více než 60 procent oslovených firem uvedlo, že v příštím roce plánují rozšířit svá realitní portfolia. Dalších 31 procent investorů ponechá svá portfolia na současné úrovni. Škrtat plánuje devět procent investorů.

Průzkum uskutečnily pobočky Colliers International po celém světě od poloviny srpna do začátku září. Zúčastnilo se ho kolem 200 předních institucionálních a privátních realitních investorů, kteří kontrolují portfolia s hodnotou převyšující 710 miliard dolarů (téměř 13 bilionů Kč). Hlavním cílem průzkumu bylo zjistit očekávání a náladu investorů ohledně vývoje světových trhů komerčních nemovitostí v příštím roce.

Další aktuality


Nejčtenější aktuality 23.11.2010

15:21 - Praha bude příští rok v hledáčku realitních investorůVyplývá to z průzkumu, jehož výsledky dnes zveřejnila poradenská společnost Colliers International.

09:45 - Německo ve 3.čtvrtletí zpomalilo růst kvůli stavebnictví a vývozu německé ekonomiky ve třetím čtvrtletí zeslábl v mezičtvrtletním srovnání na 0,7 procenta z dvacetiletého maxima 2,3 procenta ve druhém čtvrtletí.

10:38 - Tesco plánuje expanzi ve střední a východní EvropěTesco hodlá během příštích pěti let téměř zdvojnásobit své prodejní prostory ve střední a východní Evropě na 4,1 milionu metrů čtverečních ze současných zhruba 2,2 milionu.

Reklama
   
Zajímavá témata štítků

Zobrazit další témata štítků
Rejstříky - osoby

    Rejstriky.finance.cz
    Rejstříky - subjekty

      Rejstriky.finance.cz
      Rejstříky - adresy

        Rejstriky.finance.cz