EK schválila převzetí Matadoru Continentalem

08.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 8. června (ČTK) - Německý výrobce pneumatik Continental získal od Evropské komise povolení k převzetí 51procentního podílu v přední slovenské gumárenské společnosti Matador Rubber, která je hlavní součásti skupiny Matador Group.

"Po přezkoumání této operace dospěla komise k závěru, že transakce nebude výrazně bránit efektivní konkurenci v Evropském hospodářském prostoru," uvedla dnes komise. Zdroj agentury Reuters v dubnu hodnotu transakce odhadl na několik set milionů eur.

Continental, jenž působí rovněž v České republice, chce převzetím Matadoru rozšířit svou výrobní základnu ve střední a východní Evropě. Německá společnost se slovenským výrobcem spolupracuje již od roku 1998. Firmy mají společný podnik na pneumatiky pro nákladní automobily v Púchově.

V České republice Continental vlastní producenta pneumatik Barum a v Jičíně jeho společnost Continental Teves vyrábí brzdové posilovače a válce pro automobily.

Firma Continental letos potvrdila, že se zajímá také o automobilovou divizi VDO strojírenského koncernu Siemens. Ta působí rovněž v České republice, kde má továrny v Trutnově, Brandýse nad Labem, Adršpachu a Frenštátu pod Radhoštěm.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK