Patrii Direct loni vzrostl zisk na rekordních 38,5 milionu Kč

10.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Obchodníku s cennými papíry Patria Direct loni narostl čistý zisk o více než pět milionů korun na 38,5 milionu korun a výnosy z poplatků a provizí o takřka 20 milionů korun na 113,3 milionu korun. Tyto výkony byly zatím nejlepší v historii firmy. ČTK údaje převzala z výroční zprávy na webových stránkách obchodního rejstříku.

Z jiných předních brokerů měla firma Atlantik FT zisk 160,5 milionu korun, Wood & Company Financial Services 71,8 milionu korun, BH Securities 62,1 milionu korun, brokerjet České spořitelny 40,5 milionu korun, Cyrrus 24,9 milionu korun a Fio, burzovní společnost deset milionů korun.

"Rok 2006 byl první, kdy jsme 'sklidili ovoce' dlouhodobého rozvoje společnosti, přestože jsme opět snížili poplatky. Dobré finanční výsledky byly umocněny výrazným nárůstem počtu klientů i objemu obchodů," uvedl na dotaz ČTK výkonný ředitel Patrie Direct Oldřich Pavlovský.

Hlavní loňskou novinkou v Patrii bylo uvedení nové internetové aplikace, která výrazně zvýšila komfort obchodování. Obchodní nabídku společnost rozšířila o investiční certifikáty a nové trhy - Polsko, Maďarsko, Skandinávii, Itálii, Portugalsko a Španělsko. Aktivitu investorů podpořily i dvě nové akciové emise na pražské burze.

V letošním roce by se měly investiční možnosti rozšířit o podílové fondy a méně známé nástroje, jako jsou například pákové certifikáty nebo netradiční cenné papíry, jako byly třeba dluhopisy vytvořené na základě takzvaných hedge fondů. Patria Direct, člen skupiny KBC Securities, se od založení v roce 2001 soustředí na privátní zákazníky. Na konci loňského roku měla 5784 zákazníků, o rok dříve to bylo 4208.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK