Soud opět odložil exekuci Telefóniky

12.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. června (ČTK) - Soud pro Prahu 3 odložil exekuční řízení na společnost Telefónica O2, které navrhl konkurenční T-Mobile kvůli sporu o výši propojovacích poplatků. Vyplývá to z usnesení soudu, které má ČTK k dispozici. Podle rozhodnutí soudu byla exekuce odložena do doby, než se rozhodne o návrhu Telefóniky na její úplné zastavení.

Telefónica má podle dřívějšího rozhodnutí soudu konkurentovi zaplatit i s úroky 1,8 miliardy korun. Firma získala odklad rozhodnutí, který však zanikl, když soud řešil, zda je Telefónica nástupnickou organizací Českého Telecomu. Firma proto o odklad exekuce musela znovu požádat.

"Pokud by byla exekuce perfektní, soud by nepovolil její odložení. Úplné zastavení exekuce tak lze očekávat v rámci dalších procesních kroků. Celá záležitost nijak neohrožuje ani neohrozila běžný chod firmy," uvedl mluvčí Telefóniky Martin Žabka.

Předchůdce Telefóniky SPT Telecom uzavřel v roce 1997 smlouvu o propojení se společností RadioMobil a její vznikající značkou mobilních telefonů Paegas, jejichž nástupcem je T-Mobile. V roce 2001 však téměř jedenáct měsíců žádná dohoda neexistovala, a nebylo k dispozici ani rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu o cenách za propojení. Obě firmy tak stanovovaly propojovací ceny odlišně. Zatímco RadioMobil počítal s cenou 6,50 Kč, Telecom jen tři Kč za minutu. ČTÚ dal při cenové kontrole za pravdu RadioMobilu.

Exekuční řízení by firmě mimo jiné znemožnilo prodávat nepotřebné nemovitosti v hodnotě několika miliard korun, na které letos vypsala výběrové řízení.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK