Exim Tours začal nabízet prodej zájezdů před odletem

16.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. června (ČTK) - První česká cestovní kancelář začala nabízet zájezdy "úplně na poslední chvíli", které se kupují na letišti krátce před odletem. Služba je určena hlavně pro mladé zákazníky, kterým je relativně jedno, kam poletí, ale chtějí ušetřit a odletět rychle. V Německu a dalších zemích je takový druh zájezdu již běžný, napsala Mladá fronta Dnes.

"Prodáváme je pouze na letišti, od 24 hodin do dvou hodin do odletu," řekl MfD majitel největší české cestovní kanceláře Exim Tours Ferid Nasr. V pátek byl například k dostání zájezd do Řecka. Z původní ceny 11 tisíc korun klesl na čtyři, dodal Nasr.

Pod pojmem na poslední chvíli zatím české cestovní kanceláře rozumějí zájezd prodaný třeba i 14 dnů před odletem. Nikdo ale zatím nenabízel možnost koupit si zájezd jen pár hodin před odletem a ještě výrazně zlevněný. "Můžou si to dovolit jen opravdu velké cestovky, které každý den mají dost letů," uvedl Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

CK Fischer nedávno spustila jako první on-line prodej, kde klient zájezd rovnou i zaplatí. "Teoreticky si může klient koupit zájezd na letišti, když se tam připojí k internetu, a za pár hodin odletět," říká mluvčí CK Fischer Dan Plovajko. O prodeji zájezdů přímo u letištní přepážky však CK Fischer neuvažuje. Podobné plány nemají ani jiné velké cestovní kanceláře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK