Koruna lehce posílila na 28,67 Kč/EUR, k dolaru klesla

27.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. června (ČTK) - Česká měna po úterních ztrátách dopoledne opět zpevňuje, po 10:30 stála na 28,67 Kč za euro. Koruně se ale nedaří posílit vůči dolaru, k němuž její kurz kvůli vývoji na eurodolarovém trhu mírně oslabil na 21,34 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Bez nových zpráv z domova se koruně daří korigovat předchozí ztráty, uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. "Zdá se, že negativní tlak na korunu je narušen a sestupný trend z minulých měsíců by se mohl minimálně zmírnit," dodal. Středoevropský region dnes podle Vlka nemá jednotný směr. Trh se prý pomalu začíná připravovat na čtvrteční jednání České národní banky a především na její hodnocení kumulujících se proinflačních rizik.

Dolaru se podařilo po poklesu až nad 1,3470 USD/EUR opět ztráty nahradit a nyní se pohybuje na 1,3430 USD/EUR. Pohyb výnosů v eurozóně a USA ale nyní nahrává spíše euru. Na programu je dnes statistika zakázek na zboží dlouhodobé spotřeby v USA, která by však neměla mít větší dopad na kurz, odhadl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK