HN: Bankéř Spurny jde do čela PPF

29.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Do čela finanční skupiny PPF míří generální ředitel největší slovenské banky VÚB Tomas Spurny (42). Dnešním Hospodářským novinám to sdělil zdroj blízký finanční skupině, která patří podnikateli Petru Kellnerovi. O odchodu Spurného z vedení VÚB informovala ve čtvrtek slovenská banka.

Novým úkolem Spurného podle deníku bude řídit restrukturalizaci PPF, která v současné době spravuje aktiva ve výši 220 miliard korun. Její spolumajitel Jiří Šmejc bude nadále zodpovídat za aktivity PPF na ruském trhu. Další z členů úzkého vedení Ladislav Bartoníček řídí vznikající podnik České pojišťovny a východoevropských aktivit italské pojišťovny Generali.

Spurny se v minulosti podílel například na přípravě tuzemské Komerční banky k privatizaci. Od roku 2000 tam působil jako člen představenstva zodpovědný za oblast financí a řízení rizik. Před tím pracoval jako šéf nebankovního vydavatele platebních karet CCS.

Do čela VÚB nastoupil po privatizaci banky, kterou následně vedl pět let. Kariéru ve finančnictví Američan českého původu začal v 80. letech ve Spojených státech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK