Koruna posílila na 28,71 Kč/EUR a 21,07 Kč/USD

04.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. července (ČTK) - Česká měna před prodlouženým víkendem mírně posílila proti euru na 28,71 Kč/EUR, kde stála okolo 17:00. Vůči dolaru koruna zpevnila výrazněji díky poklesu americké měny na světových trzích na závěrečných 21,07 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Po celý zkrácený týden bylo obchodování velmi klidné, na čemž se nic nezměnilo ani poslední den před prodlouženým víkendem," uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Rozdíl mezi nejslabší a nejsilnější úrovní tohoto týdne byl podle něj pouhých 13 haléřů. Aktivitu navíc snížil dnešní svátek v USA, doplnil analytik Patrie Tomáš Vlk. Okolní regionální měny podle něj rovněž zpevnily.

K posílení k americké měně přispělo mírné oslabení dolaru proti euru na 1,3620 USD/EUR. Ani na eurodolarovém trhu se podle Vlka nedělo nic podstatného. "Za situace, kdy chybí američtí hráči a čeká se důležité události jako jednání ECB a americká data z trhu práce, převládá opatrnost," poznamenal Vlk.

Zajímavé bude dění během čtvrtka a pátku, kdy budou české trhy zavřeny, upozornil Vejmělek. "Vidíme riziko pokračujícího oslabujícího trendu domácí měny, když zahraniční investoři mají zájem spíše domácí měnu prodávat," podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK