FT: iPhone se letos dostane pouze do tří evropských zemí

05.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 5. července (ČTK) - Americká společnost Apple na podzim uvede svůj nový mobilní telefon iPhone na trhy v Británii, Francii a Německu. Spotřebitelé v ostatních evropských zemích se však nového přístroje dočkají až v příštím roce. Uvedl to list Financial Times s odvoláním na osoby obeznámené se situací.

Na americký trh vstoupil iPhone v pátek. Podle analytiků společnosti Global Equities Research se ve Spojených státech za samotný víkend prodalo zhruba 525.000 těchto přístrojů. Někteří lidé na telefon před obchody čekali i několik dní.

iPhone kombinuje funkce mobilního telefonu a hudebního přehrávače, funguje ale také jako jednoduchý notebook. S jeho pomocí lze surfovat po internetu, odesílat e-maily nebo si prohlížet fotografie. Hudbu přímo do iPhonu stáhnout nejde, k tomu je nutné použít počítač.

Lehký a tenký přístroj by měl ještě více podpořit tržby společnosti Apple, která za posledních deset let vykazuje silný růst. Firma od počítačů Macintosh postupně přešla k dalším elektronickým přístrojům, zatím největší průlom pro ni znamenal přehrávač iPod, který je na trhu šest let. iPhone podle Applu prodej iPodů neohrozí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK