Akcie na pražské burze dopoledne přidaly k rekordu 0,35 pct

09.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. července (ČTK) - Pražská burza po čtyřdenní přestávce v dopolední části obchodování dále posilovala. K rekordnímu závěru ze středy, kdy byla burza otevřena naposledy, akcie podle indexu PX přidaly 0,35 procenta na 1904,3 bodu, vyplývalo z průběžných výsledků.

Tuzemský akciový trh se v úvodu opíral hlavně o výkony cenných papírů bank, postupně ale taktovku převzaly akcie firmy Unipetrol nebo společnosti ČEZ. Akcie petrochemického holdingu Unipetrol se vyhouply výše o 1,5 procenta na takřka 294 korun a akcie energetické skupiny ČEZ si polepšily o tři čtvrtě procenta na 1145 korun.

Z bank byla úspěšnější Komerční banka, jejíž akcie se posunuly až na rekordních 4174 korun. "Na těchto hodnotách bohužel nedostala dostatečnou podporu investorů a poslední obchody se uzavíraly o 30 korun níže," uvedl obchodník firmy Patria Finance Martin Stuchlík.

Pod prodejní tlak se naopak dostaly akcie realitní skupiny ECM, jež přišly o 1,9 procenta na 1740 korun, a farmaceutické společnosti Zentiva, které oslabily o půl procenta na 1415 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK