Americké akcie dopoledne rostly za čekání na výsledky Alcoy

09.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. července (ČTK) - Americké akcie dopoledne mírně rostly. Investoři čekají na výsledky čtvrtletního hospodaření hutního gigantu Alcoa, kterými odstartuje vlna výsledkových zpráv amerických korporací. Podle výsledků budou investoři odhadovat, jak se budou vyvíjet akciové indexy v dalších týdnech.

Index Dow Jones, který zahrnuje třicet nejsilnějších titulů na Wall Street, vzrostl v poledne newyorského času o pětinu procenta na 13.640 bodů. Index Nasdaq Composite se v 18:00 SELČ zvýšil na 2668 bodů s nepatrným ziskem 0,05 procenta .

Alcoa je největší světový producent hliníku a závěry svého hospodaření za druhé čtvrtletí roku zveřejní až po závěru dnešního obchodování. Firma je součástí Dow Jonesova indexu a v průměru se předpokládá, že její zisk za čtvrtletí dosáhne 83 centů na akcii.

Částečnou útěchu si akciový trh mezitím našel u obligací, jimž klesla výnosnost z 5,18 na 5,15 procenta. Obchodníci se od června obávají, že by plynulý růst výnosů obligací mohl oslabit zájem onvestorů o akcie, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK