Telefon iPhone prý možná bude z Kutné Hory

10.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. července (ČTK) - Nový hit amerického trhu, mobilní telefon iPhone od firmy Apple, by se podle Mladé fronty Dnes mohl vyrábět v Česku. Podle dobře informovaných zdrojů by se měl montovat v české pobočce tchajwanské společnosti Foxconn, píše deník.

Největší výrobce elektroniky v Česku již pro Apple montuje jeho počítače v Pardubicích, firma staví další závod v Kutné Hoře.

Foxconn informaci nepotvrdil ani nevyvrátil. "Budeme dělat produkty pro Apple, ale nejsem si jist, zda jím bude zrovna iPhone," cituje MfD šéfa českého Foxconnu Jima Changa.

Apple k možné výrobě mlčí. "Nekomentujeme spekulace," řekl deníku mluvčí firmy Alan Hely.

iPhone kombinuje funkce mobilního telefonu a hudebního přehrávače, funguje ale také jako jednoduchý notebook. S jeho pomocí lze surfovat po internetu, odesílat e-maily nebo si prohlížet fotografie. Hudbu přímo do iPhonu stáhnout nejde, k tomu je nutné použít počítač.

Nový mobilní telefon iPhone dorazí na podzim na trhy v Británii, Francii a Německu. Spotřebitelé v ostatních evropských zemích se však nového přístroje dočkají až v příštím roce, připomíná Mladá fronta Dnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK