Koruna končí den na stejných úrovních jako ve středu

19.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. července (ČTK) - Česká měna následovala dnes ostatní regionální měny a v klidu se obchodovala kolem středečních závěrečných hodnot. Koruna tak vůči euru den zakončila kolem 28,24 Kč/EUR a k dolaru na 20,45 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Ani dnes koruna nereagovala na čerstvě zveřejněná ekonomická data, ale sledovala situaci na globálním devizovém trhu. Pro další dny čekáme v průměru stagnaci koruny až nepatrné zpevňování," uvedla analytička Next Finance Markéta Šichtařová. Z většího nadhledu podle ní koruna k euru vlastně od počátku měsíce stále posiluje.

Dolar se stále nachází poblíž mnohaměsíčních minim ke koši hlavních světových měn. Podle dealera J&T Banky Lukáše Růžičky výrazně dolaru nepomohl ani vyrovnaný proslov šéfa americké centrální banky před Kongresem. "Investoři se obávají spíše oslabení spotřebitelské poptávky kvůli relativnímu snížení hodnoty majetku z klesajících cen nemovitostí," uvedl. Na konci dne se dolar obchodoval na 1,382 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK