Telefónica zavede pro nové klienty bezpečnější SIM karty

24.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Mobilní operátor Telefónica O2 začne novým zákazníkům nabízet novou generaci SIM karet pro bezpečnější komunikaci. Karty, které obsahují číselný kód, tzv. BPIN, umožní zákazníkům snadnější přístup ke službám a operacím s vysokým stupněm zabezpečení. Firma to uvedla v tiskové zprávě. BPIN již používá i konkurenční T-Mobile.

"Díky novým zabezpečeným SIM kartám získá zákazník něco jako druhý občanský průkaz, se kterým se po zadání správného BPIN autorizuje k provádění citlivých operací. Hlavní důraz byl při vývoji kladen na bezpečnost, ale současně i na jednoduchost ovládání," uvedl marketingový ředitel Simon Burckhardt.

Tarifní zákazníci budou moci po zadání BPIN komunikovat nejen s operátorem, ale v budoucnu například i s bankou. Nová aplikace umožní mimo jiné identifikované volání, kdy se klient při hovoru s operátorem již nemusí prokazovat identifikačním číslem. Pomocí BPIN se může klient autorizovat i v prodejně operátora bez nutnosti předkládat občanský průkaz a další doklady.

Všechny služby jsou zákazníkům dostupné pomocí aplikace, která se objeví jako nová položka menu. Uživatel požádá o její aktivaci a od té chvíle může po zadání BPIN začít bezplatně používat všechny nové služby. Pokud je ale zákazník nebude chtít využít, může zůstat u dosud fungujícího způsobu komunikace.

Telefónica O2 má kolem 4,9 milionu zákazníků. Jejím majoritním vlastníkem je španělská Telefónica.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK