Cestovní kancelář I'm travelling ohlásila úpadek

24.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Cestovní kancelář I'm travelling ohlásila úpadek. Na dotaz ČTK to telefonicky potvrdila pracovnice cestovní kanceláře. Cestovní kancelář nezaplatila letecké společnosti Travel Service za přepravní služby; z ruzyňského letiště večer neodletěli turisté na dovolenou. I'm travelling má rovněž stovky klientů v zahraničí.

V pobočce cestovní kanceláře v centru Prahy v Pasáži Jiřího Grossmanna nebyl už dnes po 20. hodině k zastižení nikdo ze zaměstnanců.

Podle mluvčí Travel Service Vlaďky Dufkové bude zrušen i další let pro 153 zákazníků kanceláře do turecké Antalye, který se měl uskutečnit před půlnocí. "Cestovní kancelář I'm travelling do dnešního podvečera neuhradila naší společnosti své závazky, které vyplývaly ze smlouvy," řekla Dufková. Upřesnila, že Travel Service na noční zpáteční cestě z Tuniska nepřijme na palubu 110 klientů I'm travelling a z Turecka nepřepraví dalších 164 zákazníků kanceláře.

Cestovní kancelář je pojištěná proti úpadku u České pojišťovny. Mluvčí pojišťovny Václav Bálek zatím situaci klientů I'm travelling v zahraničí nekomentoval, protože cestovní kancelář pojišťovnu o svých potížích dosud neinformovala. "V případě jakýchkoliv potíží jsme však připraveni dostát všem svým závazkům," řekl.

Jitka Bärtlová z Liberce, která měla dnes odletět na dovolenou, ČTK řekla, že zklamaní cestující se pomalu rozcházejí. Někteří z nich si vyměňují kontakty pro případný společný postup proti cestovní kanceláři. "Jinak je tady hrozná zloba," dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK