Část klientů CK I'm travelling se vrátila do Česka

25.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. července (ČTK) - Část klientů cestovní kanceláře I'm travelling je zpátky v Česku. Během noci na dnešek se vrátilo 110 klientů z tuniského Monastiru a ráno i 164 cestujících z turecké Antalye, řekla ČTK mluvčí letecké společnosti Travel Service Vlaďka Dufková. Přeprava dalších klientů CK bude záviset na dohodě s Českou pojišťovnou, u níž je I'm travelling pojištěna, dodala Dufková.

I'm travelling údajně nezaplatila Travel Service za přepravní služby. Z ruzyňského letiště tak v úterý večer neodletěla šedesátka klientů I'm travelling do Tunisu a 153 zákazníků do turecké Antalye na dovolenou. Podle úterního vyjádření pracovnice I'm travelling již kancelář vyhlásila úpadek, spolumajitel firmy to pro server iDnes popřel.

Mluvčí ministerstva zahraniční Zuzana Opletalová ČTK v úterý řekla, že v Turecku se nyní nachází dalších 300 až 400 lidí, kteří se měli domů vrátit v následujících dnech. Někteří z klientů již kontaktovali české velvyslanectví, které je s nimi ve spojení.

Dufková uvedla, že návrat těchto lidí do Česka bude záviset na tom, jak se k situaci postaví Česká pojišťovna.

Cestovní kancelář I'm travelling, v Obchodním rejstříku zapsaná jako společnost FBSK 1907 s.r.o., má dvě pobočky v Praze a jednu v Liberci. Nabízela zájezdy hlavně do Turecka, Tuniska nebo na Krétu. Podle nejnovějších informací ohlásila bankrot i cestovní kancelář DETUR, která je Obchodním rejstříku rovněž zapsaná jako společnost FBSK 1907 s.r.o.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK