CK I'm travelling a DETUR vyhlásily bankrot

25.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. července (ČTK) - Cestovní kanceláře I'm travelling a DETUR vyhlásily bankrot. ČTK to dnes telefonicky řekla pracovnice kanceláře Detur s tím, že klienti cestovních kanceláří, které jsou obě v Obchodním rejstříku zapsané pod jednou společností FBSK 1907 s.r.o., mají napříště jednat pouze s Českou pojišťovnou, u níž jsou CK pojištěny proti krachu.

Bankrot vyhlásily I'm travelling i Detur, obě se sídlem v Praze, v úterý večer. "Už jsme ho (bankrot) vyhlásili včera oficiálně," řekla dnes pracovnice Detur ČTK.

Obě cestovní kanceláře nabízely zájezdy hlavně do Turecka, Tuniska nebo na Krétu ve dvou pobočkách v Praze a jedné v Liberci. I'm travelling nezaplatila letecké společnosti Travel Service za přepravní služby a z ruzyňského letiště tak v úterý večer neodletěli klienti cestovní kanceláře do Tunisu a Turecka na dovolenou.

Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová ČTK v úterý řekla, že dalších 300 až 400 lidí se nyní nachází v Turecku, podle mluvčí letecké společnosti Travel Service Vlaďky Dufkové je jich část již zpátky v Česku. Během noci na dnešek se vrátilo 110 klientů z tuniského Monastiru a ráno i 164 cestujících z turecké Antalye. Přeprava dalších klientů bude záviset na dohodě s pojišťovnou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK