České dráhy zdraží jízdu Pendolinem v první třídě o 12 pct

25.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. července (ČTK) - České dráhy od 1. září zvýší cenu jízdného vlakem SC Pendolino v první třídě přibližně o 12 procent, jízdné ve druhé třídě tohoto vlaku zůstane zhruba stejné. Zároveň ČD zavádí nový druh jízdného, který umožní cestujícím jízdu regionálními vlaky i s Pendolinem na jednu jízdenku. Novinářům to dnes řekli zástupci Českých drah.

Ředitelka odboru osobní dopravy a přepravy ČD Luďka Hnulíková uvedla, že úprava cen pro Pendolina souvisí s ukončením období zaváděcích cen pro rychlíky vyšší kvality. Doplnila, že úprava cen se dotkne žáků a studentů, kteří budou od září platit vyšší cenu za rezervaci místa v Pendolinu. Nyní platí 86 korun, od září to bude plná cena ve výši 200 korun.

Po úpravě cen tak zákazník zaplatí za jízdu z Prahy do Ostravy ve druhé třídě 500 korun a v první třídě 750 korun. Při cestě z Prahy do Břeclavi zaplatí ve druhé třídě 400 korun, v první třídě pak 600 korun. Tato jízdné zároveň zákazníka opravňují využít regionálních spojů, kterými se dopraví do stanice v níž Pendolino stojí.

Součástí změn je i to, že od 1. září budou ve vlacích SuperCity platit nabídky a slevy, které platí i v ostatních vlacích nižší kvality. "Jediné co zůstane, je povinná rezervace," poznamenala Hnulíková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK