Japonské akcie ve čtvrtek klesly

26.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 26. července (ČTK) - Japonské akcie ve čtvrtek klesly na nejnižší hodnotu za dva měsíce. Pokles způsobily slabé výsledky hospodaření některých firem, v čele s čipovou společností Advantest, a obezřetnost investorů před nedělními parlamentními volbami. V závěru obchodování index Nikkei klesl o 156,33 bodu, tedy 0,88 procenta, na 17.702,09 bodu, což je nejnižší hodnota od konce května.

Zvrátit trend se díky příznivým výsledkům hospodaření podařilo finanční společnosti Nomura Holdings. Akcie firmy Sanyo Shinpan Finance, která poskytuje spotřebitelské úvěry, také rostly díky zprávám z tisku, že firmu chce převzít větší konkurent Promise.

Kurz dolaru se dnes v Asii po středečním růstu téměř nezměnil. Podle analytiků se dolar nyní již dostal do bodu, kdy se investoři začínají opět obávat vlivu problémů na hypotečním trhu na vývoj ekonomiky. Ve středu byl růst dolaru vůči koši měn nejvyšší za rok.

V závěru obchodování euro k dolaru nepatrně kleslo na 1,3710 USD ze středečních newyorských 1,3718 USD. K jenu dolar zpevnil o 0,1 procenta na 120,55 JPY. Euro vůči japonské měně mírně oslabilo na 165,25 JPY z předchozích 165,31 JPY, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK