Komerční banka umožní změnu PIN karty

30.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. července (ČTK) - Komerční banka od srpna umožní svým klientům změnit PIN platební karty v bankomatu. Sdělila to mluvčí banky Romana Ondrůšková. Změnu PIN již od září loňského roku umožňuje Česká spořitelna. Poplatek za změnu je u obou bank 50 korun. KB rovněž chystá po České spořitelně a ČSOB spustit na podzim letošního roku službu výběr hotovosti při platbě kartou u obchodníků, tzv. cashback.

PIN si mohou u karty změnit klienti KB ve všech jejích 653 bankomatech. "Očekáváme, že možnost změnit PIN ke kartě přinese také zvýšení bezpečnosti. Řada klientů si totiž ještě dnes píše PIN ke kartě na různé lístečky do peněženky, nebo dokonce na samotnou kartu," uvedla vedoucí marketingu pro retailové bankovnictví KB Monika Truchliková.

Službu cashback Komerční banka podle Ondrůškové nyní testuje v různých pilotních projektech. "Službu chceme spustit v podzimních měsících, pevný termín nebyl zatím stanoven," řekla na dotaz ČTK.

Podmínky budou obdobné jako u ČS a ČSOB. Klient bude muset nakoupit alespoň za 300 korun, maximální částka pro výběr hotovosti bude 1500 korun. Zatím není jasné, zda KB cashback zpoplatní. ČSOB službu nabízí zdarma, zatím ovšem pouze svým klientům v obchodech Hypernova a Albert. ČS si účtuje čtyři koruny a cashback nabízí zatím pouze v menších obchodech, s velkými obchodními řetězci jedná.

Tuzemské banky ke konci března vydaly již přes osm milionů platebních karet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK