Pražská burza dopoledne ztrácela

30.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. července (ČTK) - Pražská burza dopoledne po ranním posílení navázala na propad z konce minulého týdne. Většina titulů oslabila a index PX byl v 11:20 o 0,29 procenta níže na 1766,3 bodu. Výsledky převzala ČTK z burzy.

Na počátku dnešního obchodování byl přitom český akciový trh silnější. "I přes známky stabilizace je další vývoj nejistý a s otevřením amerických trhů může dojít k dalším poklesům. Pohyby v dalších dnech budou nadále určovány vývojem na světových burzách, případně výsledkovými reporty jednotlivých společností," uvedl makléř společnosti Fio Josef Dudek.

Největší ztráty dopoledne zaznamenaly cenné papíry realitní společnosti Orco. Ztratily procento na 2767 korun. Slabší o 0,89 procenta byla i Komerční banka, aktuální cena jejích akcií je 4051,60 koruny. Energetický ČEZ ztrácel 0,69 procenta na 1080,50 koruny.

Farmaceutická firma Zentiva dopoledne přidala 0,8 procenta na 1201,50 Kč. Minulý týden přitom spustila vlnu výprodejů poté, co varovala před horšími výsledky. Zentiva dnes navíc zajišťuje většinu obchodů a objemem předčila i ČEZ.

Silnější se dopoledne obchodují rovněž akcie realitní společnosti ECM, producenta netkaných textilií Pegas Nonwovens, operátora Telefónica O2 a výrobce cigaret Philip Morris.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK