Americké akcie dopoledne kolísaly oběma směry

30.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. července (ČTK) - Americké akcie dopoledne na Wall Street kolísaly na obě strany. Investoři se drží stranou po minulém týdnu, který byl pro Wall Street nejhorší za téměř pět let. Trh táhnou dolů obavy z horší dostupnosti půjček, na druhou stranu působí pozitivně čtvrtletní výsledky hospodaření.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času zvýšil o nepatrných 0,05 procenta na 13.271,7 bodu. Index technologického trhu Nasdaq v 18 hodin SELČ klesl o 0,03 procenta na 2560,6 bodu.

Zpřísňující se podmínky pro úvěry vyvolávají obavy, že se zpomalí nebo zastaví přesuny aktiv mezi podniky. Jde zejména o transakce, kdy se firmy stávají majetkem velkých soukromých investičních skupin. Tyto akvizice živily růst akciového trhu v poslední době.

Očekávání příznivých výsledků podnikového hospodaření za druhé čtvrtletí působí naopak kladně. Podle průzkumu Reuters Estimates analytici odhadují, že se celkový zisk pětistovky podniků z indexu Standard & Poor's 500 za čtvrtletí zvýšil o 6,8 procenta. Před týdnem tento nárůst odhadovali na rovných šest procent, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK