Aerolinie easyJet zpoplatnily všechna zavazadla mimo příručních

06.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Druhý největší nízkonákladový dopravce v Evropě easyJet zavede na lety od 1. října poplatky za zavazadla, která putují při odbavení do zavazadlového prostoru letadla. Za každý kufr cestující zaplatí dvě libry (asi 83 Kč). Kabinová zavazadla do velikosti 55 krát 40 krát 20 centimetrů zůstanou zdarma, uvedla agentura Reuters.

easyJet není jedinou nízkonákladovou společností, která zavazadlové poplatky zavedla. V České republice za zavazadla platí ještě cestující evropského lídra Ryanairu a také aerolinií Aer Lingus.

Naopak nízkonákladová dvojka na pražském letišti SkyEurope zavedení poplatků podle zjištění ČTK nechystá; pasažéři mohou nadále přihlásit zdarma až dvacetikilogramové zavazadlo. Poplatky v nejbližší době neplánuje zavést ani český Travel Service u své značky Smart Wings.

Firma easyJet chce novými poplatky bojovat proti stále se zpožďujícím letům. "Pokud cestující přihlásí k přepravě méně zavazadel, zlepší to výkonnost letiště při nakládání se zavazadly," píše se v prohlášení firmy. Letadla easyJetu nabírají zpoždění především na londýnských letištích, kde po teroristických útocích byly zavedeny přísné bezpečnostní kontroly.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK