Euro: Cena za nákladový terminál ČSA je 763 milionů Kč

07.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. srpna (ČTK) - České aerolinie prodaly svůj nákladový terminál firmě Central European Handling (CEH) za 763 milionů korun. S odvoláním na informované zdroje to uvedl server týdeníku Euro, a opravil tak svou původní informaci o 736 milionech. Výnos z prodeje je tak mírně vyšší než 750 milionů korun, kolik stála výstavba terminálu. Sama firma sumu tají.

Prodej terminálu potvrdila v uplynulých týdnech dozorčí rada i mimořádná valná hromada ČSA, takže plánovanému říjnovému převodu majetku na CEH již nic nebrání. Zadlužené ČSA chtějí prodejem získat hotové peníze na další rozvoj i splátky letadel. Po prodeji terminálu bude následovat i odprodej stravovacích služeb, tzv. cateringu.

Díky odprodeji nákladového terminálu a stravovacích služeb očekávají letos aerolinie po dvou letech mírný zisk 42 milionů korun. Loni skončilo hospodaření firmy se ztrátou 400 milionů korun. Prodeje jsou součástí ozdravné kůry, po které přijde na řadu plánovaná privatizace. Stát vlastní ve firmě 91 procent akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK