Americké akcie dopoledne rostly díky Fedu a Cisku

08.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. srpna (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne na Wall Street vzrostly. Investoři ocenili, že americká centrální banka Fed předpovídá ekonomice Spojených států mírný růst i přes potíže na hypotečním trhu. Akciím technologických společností pak pomohly solidní výsledky společnosti Cisco Systems.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 0,6 procenta na 13.578 bodu. Index trhu Nasdaq v 18 hodin SELČ vyskočil díky Cisku na 2604,6 bodu se ziskem 1,7 procenta.

Cisco, výrobce zařízení pro počítačové sítě, zveřejnil výsledky svého hospodaření za čtvrtletí do června v noci na dnešek, po závěru obchodování na Wall Street. Zisk firmě vzrostl o 25 procent a podnik navíc zvýšil výsledkovou předpověď na příští fiskální rok.

Pozitivní zprávy v odvětví technologických firem přiměly obchodníky opět do akcií investovat. Předchozího dne navíc ujistil Fed investory o mírném růstu ekonomiky a zopakoval, že jeho prvotní obavou zůstává inflace.

Trh s bydlením zůstává stále slabý. Předběžné údaje společnosti Toll Brothers za třetí fiskální čtvrtletí ukázaly, že příjmy podniku z výstavby obytných domů klesly o 21 procent. Šéf firmy ale dodal, že se poptávka po vlastních domech začíná oživovat, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK