Japonské akcie uzavřely na více než týdenním maximu

09.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 9. srpna (ČTK) - Japonské akcie uzavřely obchodování na více než týdenním maximu poté, co exportéři těžili z růstu na newyorské burze a slabšího kurzu domácí měny.

Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 stoupl o 0,8 procenta na 17.170,60 bodu. To představuje jeho nejvyšší konečnou hodnotu od začátku tohoto měsíce. Širší index Topix vrostl o 0,9 procenta na 1683,81 bodu, napsala agentura Reuters.

Výrobce elektronických součástek TDK posílil o pět procent a největší světový dodavatel zařízení pro testování čipů Advantest si připsal dvě procenta. Maloobchodní společnost Fast Retailing vyskočila dokonce o deset procent po zprávě o tom, že firmě by se nemuselo zdařit nákladné převzetí řetězce Barneys New York.

Na devizovém trhu se kurz japonského jenu stabilizoval po úterním poklesu, protože poptávku po japonské měně posílilo oživení na akciových a úvěrových trzích. V závěru tokijského obchodování dolar vůči jenu nepatrně oslabil na 119,65 JPY ze 119,71 JPY ve středu večer v New Yorku. Euro vůči dolaru zůstalo bez větších změn na 1,3803 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK