Multidisplay se rozhodl přejít na výrobu LCD obrazovek

09.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hranice (Přerovsko) 9. srpna (ČTK) - Hranický výrobce klasických televizních obrazovek Multidisplay, dříve LG.Philips Displays, se rozhodl přejít na výrobu LCD obrazovek. Důvodem je současná stagnace na trhu s vakuovými obrazovkami. Řekla to mluvčí společnosti Jana Kopecká. Podle informací ČTK se společně se změnou výroby chystá společnost propustit i některé své zaměstnance. Přesný počet zatím Kopecká odmítla uvést. Podle televize Nova by měla být propuštěna polovina ze zhruba tisícovky současných zaměstnanců.

"Opuštíme trh s klasickou vakuovou obrazovkou a budeme se zaměřovat na trh s LCD televizory," uvedla Kopecká. Bližší informace zatím odmítla sdělit s tím, že je společnost upřesní v nejbližší době.

Kvůli nedostatku zakázek je v Hranicích odstaven provoz. Vedení závodu v polovině června oznámilo zaměstnancům, že zřejmě potrvá do konce srpna. Podle původního plánu měla výroba v továrně stát pět týdnů od 23. května do konce června.

Vedení Multidisplay před časem rozhodlo, že utlumí výrobu. Zrušilo nejstarší ze tří linek na výrobu vakuových obrazovek. Uvolněné prostory se nyní upravují pro nového investora. V areálu továrny se dále připravuje stavba nových hal, které by měly obsadit další investorské firmy.

Hranickou továrnu koupila společnost CTP Invest v únoru za zhruba 40 milionů eur (1,12 miliardy Kč) od konkurzního správce zkrachovalé mateřské společnosti LG.Philips Displays Holding. Vedení CTP Invest tehdy uvedlo, že nový vlastník zachová v závodu výrobu obrazovek minimálně letos a příští rok. V následujících letech chce CTP plochu továrny zvětšit o 150.000 metrů čtverečních na 540.000 metrů čtverečních. Podle vedení CTP by hranický průmyslový park mohl nabídnout až 1800 nových pracovních míst.

Společnost Multidisplay neprodloužila koncem dubna kvůli poklesu poptávky po produkci firmy 150 lidem pracovní smlouvu na dobu určitou. Asi 50 pracovníků odešlo v uplynulém období vlivem fluktuace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK