O diskonty Plus má prý zájem i Tesco a Aldi

10.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - O koupi české sítě diskontů Plus německé maloobchodní společnosti Tengelmann se zajímají také britské Tesco a německý diskontní konkurent Aldi. Píše to Mladá fronta Dnes (MfD). Mezi zájemci deník uvedl i provozovatele obchodů Billa a Penny Market, německou REWE Group, o jejíž možné spolupráci s Tengelmannem spekulovaly už středeční Hospodářské noviny.

S majitelem Plusu Karlem Erivanem Haubem už jednali lidé z Teska, uvádí deník s odvoláním na tři dobře informované zdroje. Podle jednoho z nich mají o prodejny Plus zájem i Aldi a REWE Group. Řetězce se k tomu odmítly vyjádřit, Tesco a REWE však MfD potvrdily zájem o další akvizice na českém trhu.

Plus-Discount provozuje více než 130 obchodů, loni ale ohlásil, že do roku 2010 chce jejich počet téměř zdvojnásobit. Do expanze chce firma investovat sedm miliard korun, řekl deníku jednatel Plusu v ČR André Rinnensland. Podle lidí z branže to však může být zastírací manévr jak před prodejem zvýšit cenu řetězce, píše MfD.

Tesco v tuzemsku vlastní více než 80 obchodů a plánuje jejich počet do února příštího roku zvýšit na 108. Společnost Aldi se na český trh teprve chystá, nedávno založila v Plzni dceřinou firmu Aldi Czechia. REWE má v Česku zhruba 240 supermarketů Billa a diskontních prodejen Penny Market a nedávno koupila 97 obchodů Delvita, které mají dostat podobu Billy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK