Ceny akcií dopoledne klesly o další procento

10.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Ceny akcií na pražské burze dnes dále oslabovaly. Investoři podle obchodníků pokračovali v prodeji akcií na kapitálových trzích z obav z možných dalších dopadů krize způsobené rizikovými investicemi. Hlavní index PX byl kolem 11:20 níže o 1,03 procenta na 1756,4 bodu, vyplývalo z burzovních výsledků. Ve čtvrtek index odepsal takřka dvě procenta.

Akcie na amerických trzích zažily ve čtvrtek téměř tříprocentní propad, vyvolaný globálně se šířící krizí rizikových hypoték v USA. Problémy se již přelily na evropské finanční trhy a přiměly Evropskou centrální banku podniknout kroky k uklidnění investorů. "V téhle atmosféře si lze jen těžko představit, že by mohla naše burza jít jinak než dolů," uvedl k obchodování makléř firmy Fio Josef Dudek.

Akcie energetické skupiny ČEZ, největší obchodované emise na trhu, ztratily 2,1 procenta na 1062 korun. Akcie realitní skupiny ECM si pohoršily o 1,3 procenta na 1661 korun a akcie Komerční banky oslabily o 1,25 procenta na 4047 korun. K výjimkám na trhu patřily akcie mediální skupiny CME, jež přidaly 1,55 procenta na 1836 korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK