Silné deště způsobily klientům pojišťoven stovky škod

10.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Čtvrteční přívalové deště, bouřky a krupobití způsobily klientům největších domácích pojišťoven stovky škod v řádu celkem desítek milionů korun. Převážně šlo o vytopené sklepy či poškozené střechy. Pojistné události hlásili klienti z většiny území Čech. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pojišťovnami.

Česká pojišťovna do 12:00 registrovala 120 pojistných událostí. Podle odhadu mobilních techniků, kteří se v postižených oblastech po celé republice pohybují, by se počet škod měl pohybovat kolem 500 až 600 s odhadovaným pojistným plněním v řádech desítek milionů korun, řekla ČTK mluvčí ČP Dagmar Koutská.

Počet škod evidovaných pojišťovnou Kooperativa se v 11:00 blížil stovce, plnění pojišťovny by mělo být v milionech korun. Objem škod ale bude postupně stoupat s tím, jak budou hlášení pojistných událostí od klientů přibývat, uvedl mluvčí pojišťovny Marek Vích. Převažují podle něj škody způsobené zatopením sklepních prostorů.

ČSOB Pojišťovna má hlášeny desítky škod hlavně ze Středočeského a Severočeského kraje, většinou šlo prý o vytopení sklepů. "Proti jiným dnům jsme ale nezaznamenali žádný větší nárůst počtu hlášení," podotkla mluvčí pojišťovny Jitka Polívková.

Koutská upozornila na to, že na mnoha místech přívalový déšť doprovázelo také krupobití nebo silný vítr. Podle prvních zjištění jde o škody ne příliš rozsáhlé, zejména zatopené sklepy, poškozené střechy z krupobití. Mezi nejvíce postižené regiony podle ní patří západní - Plzeňsko a Karlovarsko, střední - okresy Benešov, Příbram, Praha - východ a západ, dále pak severní Čechy, zejména Chomutovsko a Mostecko, a Praha. Klidná zatím zůstává situace na Moravě a ve východních Čechách, dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK