Koruna dopoledne zůstala na 28,04 Kč/EUR

13.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. srpna (ČTK) - Koruna dopoledne před řadu nových statistik o vývoji domácí ekonomiky zůstala v těsné blízkosti hodnot, kde obchodování končila v pátek. Kolem 11:00 koruna stála na hodnotě 28,04 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna po pohybu na eurodolarovém trhu posílila o několik haléřů na zhruba 20,54 Kč/USD, vyplynulo z dopoledních výsledků.

"Česká měna začíná nový týden s minimálními změnami kurzu. V klidu korunu nechala domácí makrodata, bez reakce zůstala jak zpomalující průmyslová výroba, tak mírnější než očekávaný schodek běžného účtu," uvedl Tomáš Vlk z firmy Patria Finance.

Koruna tak zastavila růst z konce minulého týdne. "Jeho hlavní zdroj - výprodej rizikových aktiv - totiž ztratil na síle. Na trzích dochází ke korekci, k níž přispěly hlavní světové centrální banky poskytnutím dodatečné likvidity," doplnil Vlk.

Dolar proti euru dopoledne získával a obchodoval se na hodnotě 1,365 USD/EUR. "Společné evropské měně nesvědčí zprávy o ochotě ECB dál poskytovat na peněžním trhu hotovost formou jednodenních tendrů," mínil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK