Vláda tají, jak dál s mýtem

13.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. srpna (ČTK) - Vláda zatím tají, jakým způsobem se bude rozšiřovat mýtný systém na českých silnicích. O materiálu ministerstva dopravy dnes kabinet jednal v utajeném režimu, takže tři zásadní otázky zůstávají nezodpovězené. Kdy a zda začnou platit mýtné i malé nákladní vozy od 3,5 tuny hmotnosti, zda se systém rozšíří z dálnic i na silnice nižších tříd a jak bude vypadat dodatek smlouvy s firmou Kapsch.

"Kdo a kde, kolik, to se dozvíte včas, tak, aby to neohrozilo vyjednávací pozici státu," řekl na tiskové konferenci po jednání vlády ministr vnitra Ivan Langer. Nejdále se nechal dotlačit k odpovědi, že vláda schválila předložený materiál se změnami.

Obsah materiálu však tají i ministerstvo dopravy. Nedostupné jsou především informace týkající se zpoplatnění malých náklaďáků a dodatku smlouvy s Kapschem. Mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka se pro ČTK vyjádřil pouze k rozšíření mýtného na silnice nižších tříd. "Vláda schválila provedení studie, která ukáže, zda by takový systém nebyl prodělečný," řekl Hanzelka. Na základě těchto studií se MD rozhodne jak dál.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK