MfD: Na český trh přichází německá Thomas Cook

14.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Do České republiky míří podle Mladé fronty Dnes německý cestovní gigant Thomas Cook. Kupuje tu menší cestovní kancelář Travel Plus - Lufthansa City Center, píše. "Během několika týdnů řekneme více, obchod je již dojednán," cituje jednatele firmy Udo Wicherta.

Firma už podle informací MfD chystá pod značkou Neckermann Reisen od 1. září prodej zimních lyžařských zájezdů. Postupně by se k tomu měly nabalit i letní zájezdy k moři. "Jdou sem samozřejmě proto, že tu chtějí pořádat i zájezdy, nejen prodávat cesty s odletem z Německa," řekl MfD Wichert.

Je tak možné, že už od příštího léta začne Neckermann létat svými charterovými lety přímo z Prahy, poznamenává deník.

O vstupu německých cestovních kanceláří na český trh se mluví už několik let, zatím však vždy zůstalo jen u slov. Příchod firmy Thomas Cook, která má roční tržby přes sedm miliard eur, je podle MfD prvním potvrzeným.

Tuzemským cestovkám navíc podle deníku vyroste nová konkurence i v zájezdech za exotikou. Čeští klienti německých cestovek musí zatím létat jen z Německa, ale od listopadu se to změní. První německé cestovní kanceláře začaly nabízet odlety na exotickou dovolenou už z Prahy, píše Mladá fronta Dnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK