Finanční skupina PPF loni zdvojnásobila zisk

14.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Finanční skupina PPF Group N.V. v loňském roce zdvojnásobila čistý zisk na 11 miliard korun z předchozích 5,4 miliardy. Uvedla to firma na svých internetových stránkách. Zakladatelem a většinovým vlastníkem společnosti je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Za růstem zisku stály zejména dobré výsledky České pojišťovny, která je součástí skupiny PPF. Česká pojišťovna loni podle dříve zveřejněných nekonsolidovaných údajů zvýšila čistý zisk na rekordních 8,3 miliardy korun ze 4,6 miliardy Kč v roce 2005.

Skupina PPF se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje služby v oblasti správy majetku. Firma má aktivity v České republice, na Slovensku, v Rusku, na Ukrajině, v Kazachstánu, v Bělorusku, ve Vietnamu a v Číně. V loňském roce zaměstnávala po celém světě v průměru 14.000 lidí.

Mezi dceřiné společnosti skupiny patří kromě České pojišťovny například poskytovatel spotřebitelských úvěrů Home Credit či PPF banka. V loňském roce skupina prodala eBanku rakouské finanční skupině Raiffeisen International Bank Holding.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK