Ceny všech předních akcií na pražské burze dopoledne klesly

15.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - Ceny všech akcií obchodovaných v systému pro nejlepší emise pražské burzy SPAD dopoledne klesly. Na akciových trzích světa podle makléřů pokračovala nervozita kvůli pokračujícím potížím finančního odvětví. Hlavní index akcií PX kolem 11:30 ztrácel 1,03 procenta na 1756,9 bodu. Výsledky převzala ČTK z burzy.

Ztráty většiny tuzemských akcií se pohybovaly v rozmezí od jednoho do dvou procent. K výjimkám patřily akcie developerské a realitní skupiny ECM, jež odepsaly přes 2,2 procenta na 1636 korun. Lépe než trhu se pak vedlo akciím energetické skupiny ČEZ, které rostly o 0,5 procenta na 1103 korun. ČEZ oznámil za pololetí růst konsolidovaného čistého zisku meziročně o 26,8 procenta na 21 miliard korun, což bylo mírně lepší než očekávání, a potvrdil celoroční výhled zisku 35,1 miliardy korun.

Americké i japonské akcie silně klesly. Americká investiční firma Sentinel Management Group se stala dalším finančním ústavem, který oznámil, že bude muset zmrazit operace svých klientů, aby se firma nedostala do likvidace. Ztráty na americkém hypotečním trhu přiznala japonská Mitsubishi Financial.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK