Koruna stále posiluje vůči euru, k dolaru oslabuje

15.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - Dnešní pohyb kurzu české měny kopíruje její vývoj z minulých dní. Koruna tak opět posiluje vůči euru, proti dolaru je naopak slabší. Odpoledne se tuzemská měna obchodovala za 27,89 Kč/EUR a za 20,67 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Za příznivým vývojem koruny stojí, stejně jako v předešlých dnech, obava investorů z finanční krize. "S novými zprávami o rostoucím počtu finančních institucích s problémy kvůli americkému trhu hypoték se zvětšuje i strach investorů. Ti prodávají akcie a ukončují spekulace, což pomáhá nízko úročeným měnám mezi které patří i koruna," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Dodal, že na jednání politiků o daňové reformě koruna nereagovala. To podle něj ukazuje, co si o reformě myslí skutečně nezávislí londýnští hráči, kteří nikdy nebudou volit ani jednu z nesvářených stran a kteří budou investovat jen tam, kde se jim to nejvíce vyplatí.

Na stále slabší hodnoty se dnes dostává euro, z čehož těží americká měna. Dolar se odpoledne dostal na nejsilnější hodnoty od konce června, když se obchodoval za 1,346 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK