Softwarová firma Adastra koupila Reporters

16.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Česko-kanadská softwarová firma Adastra koupila 100 procent v tuzemské společnosti Reporters, která se specializuje na podnikové aplikace a konzultace. Tržby Adastry po akvizici letos poprvé přesáhnou miliardu korun. Na setkání s novináři to uvedl generální ředitel Adastry Jan Červinka. Hodnotu transakce firmy nezveřejnily.

Reporters, kterou dosud vlastnili zahraniční investoři, bude v rámci skupiny Adastra působit ještě minimálně dva roky samostatně. Reporters vznikla před dvěma roky a letos očekává tržby 60 až 80 milionů korun proti loňským 40 milionům.

Podle Červinky si Adastra Reporters vybrala pro vysokou dynamiku růstu, unikátní kulturu i zaměření na podnikové aplikace na platformě Cognos, které Adastra neposkytovala. Reporters získají silnější zázemí pro chystanou zahraniční expanzi a přístup k zákaznickému portfoliu Adastry.

Adastra celosvětově zaměstnává 500 lidí a loni zvýšila tržby o třetinu na 732 milionů korun. Firma dodává software a služby v oblasti skladování dat a řízení podnikových procesů. Firma má pobočky v Praze, Bratislavě, Ostravě a Frankfurtu. Severoamerická kancelář je v kanadském Torontu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK