Akcie v RM-Systému při rekordním objemu propadly

16.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Akcie dnes v mimoburzovním RM-Systému propadly, když následovaly světové akciové trhy. Díky hektickému obchodování ale padl deset let starý obchodní rekord. Index cen hlavních akcií RM přišel o 5,27 procenta na 2852,99 bodu a jeho letošní zisk se rázem snížil na desetinu. Výsledky ČTK převzala z RM-Systému.

Akcie společnosti ČEZ, největší emise na trhu s takřka poloviční váhou v indexu, sestoupily o 6,93 procenta na 1005,8 koruny. Akcie holdingu Unipetrol odepsaly dokonce 8,04 procenta na 259,6 koruny. Cena akcií Komerční banky se sesula o čtyři procenta na 3800 korun.

Drobní investoři v aukčních obchodech zobchodovali akcie za 90,8 milionu korun. "Ve 14leté historii se jedná o nejvyšší dosažený denní objem obchodů," uvedl marketingový ředitel RM-Systému Jiří Vodička s tím, že zájem o obchodování táhl propad cen akcií, který byl motivací drobných investorů k nákupům, ale i výprodejům akcií.

Obchodní rekord by mohl podle Vodičky padnout již v dohledné době. RM-Systém totiž oznámil další možný termín zahájení obchodování zahraničních akcií i českých akcií zatím nabízených jen na pražské burze. Mělo by jím být září.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK