Tržby za tržní služby ve 2. čtvrtletí stouply o 4,9 pct

17.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - Tržby v odvětví tržních služeb ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně stouply o 4,9 procenta. Proti předchozímu čtvrtletí se zvýšily o 1,1 procenta. Nejrychleji rostly tržby za činnosti související s výpočetní technikou, a to o 5,6 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Růst tržeb za činnosti ve výpočetní technice se ve srovnání s předchozími čtvrtletími zpomalil. Zatímco činnosti databank a zpracování dat zaznamenaly meziroční nárůst, podobně jako poradenství a dodávky software, odvětví oprav kancelářských strojů pokleslo poprvé po pěti čtvrtletích, a to o 4,2 procenta.

V ostatních podnikatelských činnostech se tržby zvýšily o 4,8 procenta. Pokračoval vysoký růst tržeb za zprostředkování pracovních sil. Po roce poklesu vzrostly také různé podnikatelské činnosti jako fotografické, překladatelské, balicí a výstavnické služby.

Příjmy maloobchodníků za tržby v ostatních činnostech převážně osobního charakteru se zvýšily o 0,6 procenta. Podílely se na tom jak objemově významnější kadeřnické, kosmetické a pohřební služby, jejichž tržby se v úhrnu zvedly o 0,6 procenta, tak i praní a chemické čištění s růstem o 0,7 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK