Americké akcie dopoledne rostly díky prodeji domů

24.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. srpna (ČTK) - Americké akcie dopoledne rostly díky tomu, že prodej nových obytných domů za červenec v USA vzrostl místo očekávaného poklesu. Příznivá byla i zpráva o vývoji zakázek na zboží dlouhodobé spotřeby. Index Dow Jones se v poledne newyorského času zvýšil na 13.277 bodů a Nasdaq Composite byl v 18 hodin SELČ kolem 2550 bodů, oba se ziskem 0,32 procenta.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že se prodej nových domů v červenci zvýšil o 2,8 procenta. Ekonomové přitom po červnovém poklesu o čtyři procenta očekávali další sestup trhu s bydlením.

Jiná dnešní zpráva ukázala, že zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby v červenci vyskočily o 5,9 procenta. Byl to jejich nejvýraznější růst za deset měsíců.

Ve čtvrtek Wall Street zakončil pětidenní vzestup, protože opět mezi investory převážily obavy z toho, že se potíže hypotečních společností s nesplácenými hypotékami negativně promítnou do celé ekonomiky.

Ceny ropy dnes v New Yorku i v Londýně rostly kvůli náhlému zvýšení cen benzinu. Tento týden přitom ropa klesala díky známkám, že hurikán Dean v Mexickém zálivu nenadělal na ropných zařízeních žádné výraznější škody, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů poskytl Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK